Budi human

Misija i cilj

Humanitarnu fondaciju BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić osnovao je naš proslavljeni vaterpolista i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić.

Cilj Fondacije je da se pomogne pojedincima, udruženjima i ustanovama kojima je pomoć neophodna u Republici Srbiji.

Način rada Fondacije je jedinstven u Srbiji, jer do sada nije postojala ovakva praksa koja omogućava da svi korisnici, u skladu sa motom Fondacije „jednaka šansa za sve“ na jednostavan način dođu do potrebnih sredstava, a sa druge strane oni koji daju pomoć u svakom trenutku znaju kako teče akcija i koliko je novca sakupljeno.

To je omogućeno otvaranjem sajta www.budihuman.rs na kome svi oni koji potraže pomoć dobijaju svoju stranu, podračun i broj na jedinstvenom, zajedničkom SMS broju 3030.

Novac koji se za određenog Korisnika prikupi, uplaćuje se direktno bolnici ili zdrastvenoj ustanovi koja pruža uslugu. Plaćanje se vrši isključivo preko računa na dospelu fakturu. Novac ne može da se podigne, niti sa njim da dođe u direktan kontakt, ni jedno fizičko lice, pa ni sam Korisnik ili roditelj Korisnika, to jest deteta.

Svaki naš Korisnik ima svoj profil na kome su njegov devizni i dinarski podračun i lični sms broj i sav novac, koji na njega dospe, putem SMS-a ili uplate na račune, može u punom iznosu da iskoristi za svoje lečenje. Fondacija od svake pojedinačne uplate na račune Korisnika Fondacije ne zadržava proviziju. 

 

Kako da pomognem?

Budimo humani!

Svako ko je u prilici i želi da pomogne našim korisnicima to može učiniti na nekoliko načina.

1. Slanjem SMS poruke sa sadržajem 1 ili 2 ili 3… na humanitarni broj 3030

Ukoliko želite da pomognete našim korisnicima možete poslati SMS poruku sa odgovarajućim brojem za bilo kog korisnika. Svaki korisnik ima različit broj, koji treba da upišete u tekst poruke i pošaljete SMS na broj 3030 kako biste ostvarili donaciju. Vrednost poruke je dvesta dinara (PDV se ne naplaćuje). Nakon poslate poruke primićete SMS kojim ćemo potvrditi donaciju.

Takođe, možete upisati i broj 1 u sadržaj poruke i poslati SMS na broj 3030. Takva donacija odlazi na zajednički račun.

Treća opcija za slanje SMS poruke je mesečna pretplata. Slanjem poruke BUDIHUMAN, na 3030 postajete pretplatnik koji svakog meseca automatski donira dvesta dinara, na zajednički račun. U svakom trenutku možete se odjaviti slanjem STOPBH, na 3030.

Primer: Želite da pomognete Petru Petroviću. Na njegovom profilu piše da je registrovan pod korisničkim brojem 7. Napišite poruku sa sadržajem 7 i pošaljite SMS na 3030.

2. Uplatom na dinarski račun

Svaki Korisnik ima svoj posebni dinarski račun na koji možete da uplatite donaciju.

Primer: Želite da pomognete Petru Petroviću. Na njegovom profilu možete da vidite njegov poseban broj dinarskog računa. Novac uplaćujete tako što u najbližoj banci uplatite željenu sumu na odgovarajući račun. Na sajtu budihuman.rs možete već sledećeg radnog dana da se uverite da li je uplata izvršena.

3. Uplatom na devizni račun

Svaki korisnik ima svoj posebni devizni račun na koji možete da uplatite novac.

Primer: Želite da pomognete Petru Petroviću. Na njegovom profilu možete da vidite njegov poseban broj deviznog računa. Novac mu uplaćujete tako što u najbližoj banci uplatite željenu sumu na odgovarajući račun u bilo kojoj valuti. Na sajtu budihuman.rs možete već sledećeg radnog dana da se uverite da li je uplata izvršena.

Preuzmite neophodne podatke za plaćanje u valutama:

EURCHFUSD  GBP

4. Uplatom preko Interneta

Uplata preko Interneta se vrši platnim karticama preko “e-commerce” servisa Intesa banke. Omogućeno je korišćenje “Maestro”, “Visa” i “Master card” platnih kartica.

Primer: Želite da pomognete Petru Petroviću. Na njegovom profilu postoji link e-doniraj. Klikom na link dolazite na stranicu Intesa banke gde je potrebno da upišete neophodne podatke da bi se donacija realizovala. Na sajtu budihuman.rs možete već nakon nekoliko dana da se uverite da li je uplata izvršena.

WEB SAJT